World ServantsBeste dorpsgenoten,

Mijn naam is Krijn de Haan. In de zomervakantie van 2023 ga ik voor de derde keer mee met de Worldservants.
Dit jaar ga ik naar Malawi. In Malawi ga ik samen met nog een groot gezelschap een aantal leraren woningen bouwen in de plaats Ndatuwa, dit ligt ongeveer in het midden van Malawi.

Om de bouw te kunnen financieren willen wij in Bakkeveen een potgrond- en aardappelactie houden. Als u belangstelling heeft om potgrond en/of aardappels bij ons te kopen kunt u het onderstaande bestelformulier invullen (vergeet niet om ook uw naam en adres in te vullen). Wij komen het bestelformulier bij u ophalen in week 7 in de bebouwde kom van Bakkeveen, woont u buiten de bebouwde kom zou u dan zelf uw bestelling door willen geven.
U kunt de bestelling ook ‘s avond telefonisch aan ons doorgeven op tel: 06-42925752 of  de bestelbon brengen op Noardkamp 5 in Bakkeveen of mailen naar bakkeveenworldservants@gmail.com

Op vrijdag 10 maart of zaterdag 11 maart wordt de potgrond en/of aardappelen bij u thuis bezorgd.

Het bestelformulier vindt u hieronder:

File name : huis-aan-huis-brief-aardappelactie-2023.pdf

World Servants 2022 Hulp in Nepal

Beste lezer

Afgelopen zomer zou ik (Gerwin) met World Servants naar Bolivia toe gaan I.V.M. Corona kon dit helaas niet door gaan. Maar World Servants heeft een andere reis voor ons georganiseerd in Nederland. Ik ben zelf naar Vollenhoven geweest waar we tuinen van mensen hebben opgeruimd en opgeknapt maar ook hebben wij bij iemand een schutting geplaatst. Maar u zou misschien denken in Nederland kunnen de mensen dit toch zelf wel. Helaas is er een groep die niet het geld heeft voor een tuinman en die door lichamelijke problemen niet meer zelf in de tuin bezig kunnen. Ik vond het een hele mooie ervaring om dit een keer in Nederland te kunnen en mogen doen.

Wij gaan in de zomer van 2022 met World Servents naar Nepal. Wij gaan hier de lokale bevolking helpen met het bouwen van 2 klaslokalen. We gaan hier ongeveer 3 weken helpen. Dit doen we met een groep van ongeveer 25 ander jongeren.
Voor deze reis geld op halen voor de voor de vliegtikets en voornamelijk de bouwmaterialen.
Onze eerste actie is een aardappel actie. U kan het volgende bij ons bestellen:

10 kilo Bilstar = 10 euro

10 kilo Irene = 10 euro

U kan uw bestelling doorgeven via de volgende twee wegen. U kan bellen naar 06 42925752 tussen 8:00 uur en 20:00 uur. Of mail naar bakkeveenworldservants@gmail.com graag met onderwerp “Aardappelactie” vermeld in de mail duidelijk de soort aardappel, hoeveel zakken, uw naam, adres en telefoonnummer.

U kan bestellen tot zaterdag 20 November.

Uw bestelling word geleverd op zaterdag 27 november.

Alvast hartelijk bedankt voor uw bestelling Namens Gerwin en Krijn World Servants Bakkeveen.

Foto album van de reis naar Zambia bekijken? Klik op deze link: Project Zambia 2019

Nieuw dit jaar: World Servants start werkzaamheden in Nepal, Panama, Ethiopië en Brazilië, om in 2020 met 1000 jongeren te kunnen bouwen aan verandering.
WOLVEGA – World Servants wil in de zomer van 2020 1000 jongeren de kans geven om te bouwen aan verandering in ontwikkelingslanden. Samen met lokale gemeenschappen bouwen ze aan een school, kliniek, lerarenwoningen of een coöperatiegebouw.
Dit jaar bouwen 850 jongeren via World Servants mee aan een lang gewenste faciliteit. Zo dragen ze bij aan concrete ontwikkeling in Afrika, Azië of Latijns-Amerika. Een aantal van deze jongeren komt uit deze regio. Vanuit Bakkeveen bouwen dit jaar 2 jongeren aan in Zambia. Ze werken drie weken samen met mensen uit lokale gemeenschappen. Het doel van een project is tweedelig. Aan de ene kant helpt het project gemeenschappen structureel verder in hun ontwikkeling. Niet alleen door het gebouw wat wordt gerealiseerd, maar ook door toegenomen capaciteiten en een gevoel van waardigheid, en door voorbeeldgedrag dat de jongeren vertonen, bijvoorbeeld op het gebied van gender. Aan de andere kant zorgt de interactie met de gemeenschap voor verandering bij jongeren. Ze gaan na hun project anders consumeren, hebben meer zelfvertrouwen, maken andere keuzes voor de toekomst en worden maatschappelijk actiever.
World Servants 26 nieuwe projecten voor de zomer van 2020 bekend. Om de groei in het aantal vrijwilligers (2018: 750, 2019: 850, planning 2020: 1000) door te kunnen zetten wordt World Servants actief in maar liefst vier nieuwe landen. In Nepal gaat World Servants bouwen aan onderwijsvoorzieningen voor de Badiminderheid, op het platteland van Panama aan klaslokalen voor een basisschool. In Ethiopië bouwt World Servants aan een trainingscentrum voor self help-groups, coöperaties van mannen en vrouwen die door te sparen en te ondernemen hun maatschappelijke positie verbeteren. En na zeven jaar keert World Servants terug naar Brazilië, waar samen wordt gewerkt met de van origine Nederlandse organisatie BEM.
Het aantal Onbeperkt-projecten, waar Nederlandse jongeren met een fysieke beperking aan deel kunnen nemen, wordt in 2020 opnieuw uitbereid, van twee naar drie. Zowel in Bolivia als in Bangladesh vindt in 2019 al zo’n project plaats. In 2020 gebeurt dat voor het eerst ook in Myanmar, waar World Servants samen met de Leprazending bouwt aan gebouwen voor Leprapatiënten.
www.worldservants.nl/werkvakanties