Kindernevendienst

Even een impressie van de filmavond van de kindernevendienst. We hebben eerst met elkaar patat gegeten en de filmzaal gezellig gemaakt met kussens en dekens. Daarna heerlijk de film huisdiergeheimen gekeken. Zowel de kinderen als de leiding hebben ervan genoten!

 

Iedere eerste zondag van de maand en op alle feestdagen (Palmpasen, Pasen, Pinksteren en Kerst) en op de laatste zondag van het kerkelijk jaar, is er kindernevendienst voor kinderen van groep 1 tot en met 6 van de basisschool. Kinderen vanaf 3 jaar zijn welkom en worden persoonlijk uitgenodigd rond hun derde verjaardag.

Wanneer de kinderen op weg gaan naar hun nevenruimte, nemen zij lichtjes mee die zijn aangestoken aan de paaskaars, om zo te symboliseren dat het licht van God ook met hen mee gaat. Daar wordt een lied bij gezongen.

Als de kinderen terugkomen in de kerk worden de lichtjes weer teruggebracht en wordt er een lied gezongen (meestal uit de bundel Alles wordt nieuw).

Tijdens een doopdienst is er kindernevendienst voor alle groepen, er wordt dan een aandenken voor de doopouders gemaakt.

Tijdens het startweekend organiseert de leiding op zaterdagmiddag een leuke activiteit voor de kinderen in de basisschoolleeftijd.

Vlak voor de zomervakantie nemen de kinderen die de basisschool verlaten, afscheid van de kindernevendienst. Zij krijgen extra aandacht in de overstapdienst.