Collecteafkondigingen

Zondag 3 november: Dankdag/Oogstdienst
De collecte is bestemd voor de Voedselbank Opsterland. Ook de opbrengst van de verkochte producten bij de uitgang van de dienst gaat naar de Voedselbank.
Zondag 10 november: Onderwijs voor groeiende kerk Zambia
In Zambia groeit de kerk en daarmee de vraag naar predikanten. De theologische faculteit aan de Justo Mwale University in Lusaka biedt kwalitatief goed theologisch onderwijs, toegespitst op de praktijk. Studenten worden er niet alleen opgeleid om gemeenteleden te ondersteunen bij hun geloof, maar ook bij hun dagelijkse strijd om te overleven. Zo komen in de opleiding ook onderwerpen als hiv/aids, man-vrouwvraagstukken, mensenrechten, klimaatverandering en voedselzekerheid aan de orde. De studenten krijgen les van Zambiaanse docenten en van een docentenechtpaar uit Nederland: Thijs en Marike Blok.
Zondag 17 november: Heilig Avondmaal Ronald MacDonald Hoeve in Beetsterzwaag Naar buiten in Beetsterzwaag
De Hoeve in Beetsterzwaag ligt in een bosrijke omgeving in Zuidoost-Friesland. In en rondom de Hoeve is het heerlijk spelen: wie wil er nu niet met de glijbaan van de speelzolder naar de begane grond of een kijkje nemen in de spiksplinternieuwe snoezelruimte? Direct naast de Hoeve staat manege Onder de Linde. Kinderen kunnen er met aangepaste zadels paardrijden. Vlakbij de Hoeve start een rolstoelpad en in het pittoreske Beetsterzwaag zijn gezellige restaurantjes en winkels. Voor groepen met kinderen die een lichamelijke of meervoudige beperking hebben of langdurig ziek zijn, kan het een grote stap zijn om op een aangepaste vakantie te gaan. Met de ruime, luxe appartementen van de Ronald McDonald Vakantiehuizen wordt die stap wat kleiner. Hier kunt u onbeperkt samen genieten. De Huizen bieden vrijwel alles wat kinderen nodig hebben en leuk vinden. Dat maakt een vakantie zoveel makkelijker. U hoeft zelf bijna niets extra’s te regelen en niet meer te sjouwen met allerlei hulpmiddelen.
Zondag 24 november: Pastoraat Eenzaamheid draaglijk maken
Eenzaamheid speelt overal in Nederland en dus ook in de plaatselijke gemeenten. In veel, zo niet in alle gemeenten, zijn wel activiteiten om eenzaamheid tegen te gaan of draaglijker te maken. De Protestantse Kerk ondersteunt dergelijke initiatieven van harte, bijvoorbeeld door aan te sluiten bij de jaarlijkse Week tegen Eenzaamheid. Ook bieden we informatie, materialen en tips aan. Daarnaast ondersteunen we initiatieven om eenzaamheid op de agenda te zetten. Het is van groot belang om de aandacht te vergroten in kerk en samenleving, omdat eenzaamheid een groeiende groep mensen treft, ouderen én jongeren. Eenzaamheid is een ongewenste metgezel die de waardigheid van de betrokkene gemakkelijk kan aantasten. Door met elkaar nadruk te leggen op waarden als inclusiviteit, compassie en naastenliefde kan vanuit de gemeente draagkracht aangeboord worden.
Zondag 15 december: ZWO dienst Ufanisi/Kipepeo in Kenia
In deze dienst staat het werk van Reinilde Eppinga centraal. Ze is zelf aanwezig om er over te vertellen en te laten zien. Zie het stukje in het kerkblad wat ze zelf heeft geschreven: https://www.itkeningsfjild.nl/verslag-van-de-zwo-groep-sept-2018-aug-2019/