Laden Activiteiten

Dialoog met Marjolein Tiemens-Hulscher van GroenGeloven

Op donderdagavond 21 september 20.00 uur, als onderdeel van de vredesweek.

Plaats: Doopsgezinde Gemeente Drachten / Ureterp, Zuiderbuurt 26/28, 9203 CX Drachten. Er wordt geen entree gevraagd maar er is wel een openschaal collecte.

Graag nodigen wij u uit om mee te doen aan een dialoog over geloof en duurzaamheid, “Wat beweegt jou?” Het gesprek zal worden ingeleid door Marjolein Tiemens-Hulscher, waarin zij vertelt wat haar beweegt ‘om groen te geloven’. “Het gedachtegoed van de encycliek Laudato si’ van paus Franciscus uit 2015 spreekt me erg aan. Ik werd geraakt door de uitspraak dat ‘als we ons innerlijke verbonden voelen met alles wat bestaat, zullen zorg en soberheid spontaan ontstaan’. De grote vraag is dan, hoe kunnen wij ons weer verbinden met mensen waar ook ter wereld, de grond, de planten en de dieren, de aarde? Dat is wat mij bezighoudt.”

Op haar website is te lezen dat zij plantenveredeling in Wageningen studeerde en onderzoek deed, zowel in de biotechnologie als voor de biologische landbouw. ‘Natuur en schepping zijn voor haar onlosmakelijk met elkaar verbonden. In 2013 heeft zij GroenGeloven opgericht (https://groengeloven.com) en geeft zij lezingen, workshops en wandelingen op het gebied van geloof en duurzaamheid. Zij combineert haar biologische kennis daarin met christelijke spiritualiteit. GroenGeloven maakt deel uit van de Laudato si’ Alliantie Nederland.