Laden Activiteiten
Dit activiteit is voorbij.

Bibliodrama: drama is beweging en biblio verwijst naar boeken, ja zelfs naar de bijbel.
Bibliodrama is samen in beweging komen door en in een bijbelverhaal . Iedere speler kruipt in de huid van een bijbels personage en beleeft het verhaal vanuit die rol.

Bibliodrama geeft een frisse blik en levert verrassende inzichten. Het is iedere keer weer verrassend hoe de tekst bijna vanzelf tot leven is gekomen en betekenis heeft gekregen tijdens het spel. Mijn eigen ervaring is dat het ook gewoon leuk is om te doen.
Je hoeft geen kennis te hebben van bijbelverhalen; we lezen eerst samen het verhaal en krijgen een korte toelichting. Het is zeer geschikt voor jong en oud, daarom ook mooi om zo samen bezig te zijn.

Bibliodrama is geen toneelspelen, maar horen, ervaren en doen. Je speelt wel met je hele lichaam, je beweegt in de ruimte, je ontwikkelt aandacht voor je houding en de uitdrukkingskracht van je lichaam.
Aan het eind van de avond wordt er teruggekeken op wat er in het spel gebeurd is, hoe dit betrekking heeft op het leven van de deelnemers en welk nieuw licht dit heeft geworpen op de bijbeltekst.
We hebben ds. Bart Elbert uit Beetsterzwaag bereid gevonden om met ons 4 avonden bibliodrama te doen in januari/februari.
Het is heel fijn als je alle avonden kunt meedoen, maar dat is geen vereiste.
Graag opgeven bij Toos Hoogesteger, maar ook zonder opgave: van harte welkom!

Bibliodrama in de Mande, Bakkeveen: 13 januari – 27 januari – 10 februari – 24 februari
19.45 inloop koffie/thee – 20.00 uur beginnen – 21.45 uur sluiting.
Voor ieder vanaf ongeveer 16 jaar.
Opgave: kerkelijkwerkertoos@gmail.com