21 november en 12 december 2019, 20:00 uur: Bijzondere koorconcerten in St Piter

De komende maanden staan twee bijzondere kooroptredens op het programma van ‘St Piter staat open voor iedereen’: Het Noord Nederlands Jagerskoor Prins-Hendrik en de Familie Krol uit Ureterp.
Het koor Prins Hendrik treedt op 21 november op in de St Piter. De zeventien leden zingen a-capella, ofwel zonder begeleiding, Duitse en Nederlandstalige romantische natuur- en jachtliederen. Dirigent is Feike van Tuinen uit IJlst
Het repertoire omvat werken van Franz Schubert, Friedrich Silcher, Carl Maria von Weber, Wilhelm Nagel en Felix Mendelsohn–Bartoldy enz. enz. Wat exact twee- drie- of vierstemmig zal worden uitgevoerd, is nog even een verrassing.
Gast op deze avond is oud-wethouder Siebren Siebenga van Heerenveen. Hij zal tijdens de avond bijzondere jachtverhalen vertellen. Hij kent als schrijver van het boek Heer- en broodjagers als geen ander anekdotes uit de sector en verhaalt over de cultuurverschuivingen in de jacht.
Broers, zussen, neven en nichten van de familie Krol uit Ureterp verzorgen op donderdag 12 december een kerstconcert in de St Piter. Die avond zingen Hieke, Jaap, Maaike, Douwe en Gea Kol onder meer Engelse carols, traditionele kerstliederen, werk van Leonard Cohen, muziekgroep Selah en bekende ballads zoals Mary did you know.  Ook is er ruimte voor samenzang.
Het koor zingt a capella of met gitaarbegeleiding. Pianist Jochem van der Woude zal een aantal nummers op de piano begeleiden.
De toegangsprijs per concert bedraagt €5 per persoon