Vanuit de ZWO

Kalender voor de Veertigdagentijd
De veertigdagentijd begint op Aswoensdag, 6 maart, ruim zes weken voor Pasen. Deze periode is een tijd van bezinning en de kalender wil daarbij een steuntje in de rug zijn met elke dag een gedicht, spreuk, gebed of lied.
Op de zondagen 17 en 24 februari en 3 maart zijn de kalenders voor 3 euro te koop in de hal van de kerk. De kalender is ook te bestellen bij Thomas Huitema, telefoon 0512 302781.
De opbrengst van deze kalender is voor het werk van Hennie Dillingh in Kenia. Zij is daar betrokken bij het ziekenhuis en ondersteunt in de wintermaanden de bevallingen. Vele gebreide mutsjes en sokjes uit onze gemeente zijn al cadeau gedaan aan de pasgeboren baby’s.
Omdat er in het ziekenhuis alleen maar houten krukjes  zijn voor patiënten en kinderen zal Hennie van de  opbrengsten van meerdere collectes stoelen kopen, in totaal 341!  De opbrengst van de collecte, in de ZWO-dienst van 17 maart, zal voor het werk van Hennie Dillingh in Kenia zijn.
Namens de ZWO, Maaike van der Schaaf

Bedankt namens Stichting Beletu.
Op zondag 3 december jl. gaf ik in de kerk een presentatie over Stichting Beletu.  Langs deze weg wil ik wil jullie, mede namens de andere Beletu’s, bedanken voor jullie aandacht en interesse voor de stichting. Het is bijzonder zoveel steun te ontvangen en interesse te ervaren. Het was een mooie dienst en het bedrag dat we mee mogen nemen naar Ethiopië is geweldig! De verkoop van de sieraden, kalenders en manden heeft maar liefst €142,- opgeleverd.
Samen met de opbrengst van de collecte (€300,-) kunnen we 10 kinderen in het Distance Adoption Program voorzien van een schooluniform en lesmaterialen zodat ze naar school kunnen. We komen graag weer eens vertellen over het werk van de Beletu’s (‘grote’ mensen) in Ethiopië.
Hartelijk dank, Frederika Boersma namens Stichting Beletu

Bedankt namens Stichting You & Ghana
Namens Stichting You & Ghana wil ik jullie hartelijk danken voor jullie donatie(s).  Ik begreep van Carla dat zij onze laatste nieuwsbrief met een updata vanuit Ghana al met jullie gedeeld heeft. Dankzij jullie donatie hebben wij 3 maanden lang het Safe Motherhoodprogramma uit kunnen voeren op diverse locaties in Ghana. Wij hebben in totaal zo’n 600 mensen bereikt met onze voorlichtingen en ook al mini succesjes kunnen boeken met aanmelding bij de kliniek op basis van het outreach programma. Ook hebben wij uit verschillende ziekenhuizen de vraag gekregen om de voorlichtingen te komen geven tijdens de antenatal clinic wat wij zeker gaan doen in 2019, wat wederom mede dankzij jullie gift mogelijk is.
Namens stichting You & Ghana – Connect to Care, Albertine Visbeek.