2de hands fietsen voor stichting Andrassy

IMG_5038Beste gemeenteleden,

Op 5 maart heeft u tijdens de ZWO dienst een presentatie gezien van Stichting Andrassy. Zij gaan dit jaar in Hongarije weer aan de slag met een fietsproject. In de stad Nyiregyhaza.( vlak bij de Oekraïne) ligt Szent Kamill, een kleine instelling waar 21 alleenstaande mensen wonen met een (verstandelijke) beperking. Daar staat bovenaan op op het wensenlijstje fietsen, een naaimachine voor de dagopvang en tuinzaden (bloemen en groenten) . De bewoners maken o.a. kussens, matten en sleutelhangers versierd met kleine kraaltjes. De materialen worden op de markt verkocht en van de opbrengst worden weer nieuwe materialen gekocht. De verkoop loopt niet best ook omdat het gemiddelde salaris van de werkende bevolking erg laag is (250 euro p.m.).

IMG_5026Twaalf bewoners kunnen fietsen, maar niemand heeft een fiets. Het geld van de staat is voor wonen, eten en kleding gaat van het zakgeld. Drie jaar geleden kwam er verandering in het management team en nu gebeurt nu veel in en rond het huis. Er is o.a. een groenten- en fruit tuin aangelegd en er is een kippenhok gebouwd en samen fietsen is de volgende uitdaging. Als we het kunnen organiseren willen we graag de komende maanden al wat fietsen verzamelen. Josien Meulenhof en ik gaan eind april op bezoek bij de instelling om nog een aantal zaken helder te krijgen zoals: welke hulpmiddelen zijn er eventueel nog nodig , waar komen de fietsen te staan, wie gaat repareren enz.

Wat de fietsen betreft we denken aan goede 2e hands fietsen indien mogelijk met terugtraprem, omdat die makkelijk te repareren zijn. Mocht u nog wat anders hebben staan ook goed. Wat we IMG_5031verzamelen kunnen we bij Miente Pera in Bakkeveen stallen. Hij wil ook nog wel even kijken als er nog wat aan moet gebeuren. Ik kreeg onderstaande lengte maten van de bewoners door van de instelling. 2 persons woman 150 cm 4 persons woman 158 cm 2 person woman 168 cm 3 persons men 172 cm 1 person 182 cm in men

Graag horen we van u mocht u wat voor ons hebben.

Hartelijke groet en dank namens Josien Meulenhoff en Annemarie Bongers.